Een pop-up zaak beginnen
Kriebelt het om te ondernemen maar lijkt de stap naar een eigen zaak te groot?
Een pop-up zaak is een prima manier om uit te proberen of het ondernemersschap iets voor jou is.
Wat is een pop-up?
Een pop-up is een tijdelijke handels- of horecazaak.
Sinds 17 juni 2016 maakt het zogenaamde pop-updecreet het mogelijk om huurcontracten voor korte duur (maximaal 1 jaar) af te sluiten voor handelszaken.
Wil je een horeca pop-up starten, dan heb je aantal vergunningen nodig en je moet het college van burgemeester en schepenen op de hoogte brengen.
De wettelijke termijn voor horeca pop-up’s zijn maximaal vier periodes van 30 dagen of 120 opeenvolgende dagen per kalenderjaar. De periodes van 30 dagen kunnen aaneengesloten zijn, maar overlappen elkaar niet. Horeca pop-up’s zijn toegelaten binnen twee seizoensgebonden periodes:
- Zomerbars: vanaf 15 mei tot en met 15 september
- Winterbars: vanaf 15 november tot en met 15 februari
Starten met een horecapop-up?
Er komt heel wat bij kijken, daarom hebben we het je gemakkelijk gemaakt. Je kan via dit aanvraagformulier alles in verband met je pop-up doorgeven.
Heb je nog vragen, contacteer dan onze dienst lokale economie via 09 353 42 80 of economie@zelzate.be.
Het politiereglement in verband met pop-upprojecten kan je hier raadplegen.
Dienst lokale economie
- Grote Markt 2-4
9060 Zelzate - 09 353 42 80
- economie@zelzate.be