Deelfietsen van Blue-bike in Zelzate

Geplaatst op 23/09/2024

Aan het busplein

Deelfietsen van Blue-bike in Zelzate

Er zijn vanaf nu deelfietsen van Blue-bike beschikbaar in Zelzate aan het busplein.Stap je van de bus, dan kan je een deelfiets ontlenen om nog dat laatste stukje te fietsen. Of wil je een fietstochtje maken en heb je geen fiets? Dan kan je er eentje ontlenen! De fietsen zijn er voor iedereen. Het enige wat je moet doen is een account aanmaken. Bovendien valt tot 31 december de lidmaatschapprijs voor nieuwe leden weg.

Hoe werkt het?

  • Je installeert de app van Blue-bike op je telefoon en je maakt een account aan.
  • De app toont alle beschikbare fietsen in je buurt.
  • Je selecteert een fiets en maakt verbinding via Bluetooth. Het slot opent automatisch.
  • Breng op het einde van de rit je fiets terug naar een Blue-bike locatie om het even waar in de vervoersregio Gent (dit hoeft dus niet in Zelzate te zijn)

Prijs

Je betaalt 1 euro per 30 minuten met een maximumbedrag van 2,50 euro voor een rit tot 24 uur met een gewone stadsfiets. Om zoveel mogelijk inwoners van Vervoerregio Gent te laten proeven van deelmobiliteit, valt de lidmaatschapsprijs voor nieuwe leden weg. Je kan gratis lid worden via de promocode VVRGENT (geldig is tot 31 december 2024).

Hoppin

De Blue bike deelfietsen maken deel uit van een groter project binnen de vervoerregio Gent, waarbij het Blue-bike netwerk verder wordt uitgebreid tot meer dan 1.250 deelfietsen, verspreid over 65 locaties. Bovendien wordt in de volledige Gentse vervoerregio het flexibele back-to-many-systeem uitgerold. Dat betekent dat je een deelfiets kan ontlenen en deze zonder meerkosten kan achterlaten op een ander Blue-bikepunt in de vervoerregio. Deze uitrol past binnen Hoppin, de Vlaamse visie op mobiliteit die inzet op efficiënter, duurzamer en flexibeler vervoer voor iedereen.

Meer info over het ontlenen van een Blue-Bike vind je op https://www.blue-bike.be/vervoerregio-gent.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies